Египетският президент Абдел Фатах ас-Сиси упрекна в неделя Израел за отговора

...
Египетският президент Абдел Фатах ас-Сиси упрекна в неделя Израел за отговора
Коментари Харесай

Сиси пред Блинкън: Нападението на Израел над Газа е колективно наказание на палестинците

Египетският президент Абдел Фатах ас-Сиси укори в неделя Израел за отговора му против " Хамас ". В диалог с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинк той назова нападението против Газа " групово наказване ", съобщава " Ройтерс ".

 

" Реакцията надвиши правото на самоотбрана, превръщайки се в групово наказване за 2,3 милиона души в Газа ", сподели ел-Сиси.

 

Забележките му са едни от най-силните обществени изказвания на Египет след клането предходната седмица на израелски музикален фестивал, което трансформира спора сред Израел и Палестина в тотална война.

 

Египет се очерта като посредник между Израел и Палестина, само че в това време разгласи, че палестинците би трябвало да се борят за идеята си от своята страна, не като бежанци в друга страна.

 

Египетският водач също сподели на Блинкън, че войната може да има последствия за целия район, макар че той поддържаше, че Египет към момента е съдружник на еврейския народ.

 

" Казахте, че сте евреин, сподели ел-Сиси, съгласно кореспондент на Washington Post. Аз съм египтянин, който е израснал с евреи в Египет. Те в никакъв случай не са били подлагани на каквато и да е форма на подтисничество и в никакъв случай не се е случвало в нашия район евреите да са били набелязани за цел ".

 

Блинкън сподели на ел-Сиси, че е пристигнал " като човешко създание ", което е ужасено от дейностите на Хамас. 

 

Припомняме, че това е една от многочислените спирки в обиколката на Блинкън в Близкия изток за събиране на поддръжка за понижаване на напрежението и попречване на по-нататъшна, по-регионална ескалация на войната. След като дойде в Израел, Блинкън посети Саудитска Арабия, Йордания, Обединените арабски емирства и Бахрейн.

 

Много водачи от региона обвиниха Израел в групово наказване против цивилни. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР